MENU

Keep it simple*

Environment - Plastics - Piping - Building

Benvitec last kunststof leidingen voor High Purity Systemen

Category: Plastics

Kunststof leidingwerk is al geruime tijd een der paradepaardjes van Benvitec. Traditionele spiegellasverbindingen vertonen prominente in- en uitwendige lasrillen, vandaar dat we voor high purity systemen steevast BCF -WNF lasverbindingen toepassen.  Met name omdat BCF (Bead and Crevice Free ) of WNF (Wulst- und Nut Frei) lasverbindingen deze rillen niet vertonen, zijn ze ideaal voor leidingen die hoog zuivere gassen en vloeistoffen transporteren. Research- en productie processen in de gezondheidszorg, farmaceutische industrie, micro industrie, half geleider industrie, levensmiddelenindustrie etc. maken dan ook dankbaar gebruik van deze lasmethode. 

Bovendien zijn de BCF – WNF lassen conform FDA, CGMP, ASME en BPE, is de lasfactor bijna 100%, zijn de verbindingen spanningsarm en blijft de binnendiameter onverminderd in het gehele leidingsysteem. De buizen worden in een klemsysteem geplaatst zodat de laszone op de juiste temperatuur gebracht kan worden. Daarna wordt in de buis een opblaasbare balg exact gepositioneerd. Tijdens het lasproces wordt deze balg opgeblazen en worden de buizen tegen elkaar gedrukt.   Hierdoor bekomen we de beoogde hoog kwalitatieve naadloze lasverbinding.

BCF-WNF lassen kunnen voor leidingwerk in PE en PP maar in cleanroom condities wordt veelal het ultra pure PVDF toegepast. Deze laatste toepassing werd recentelijk nog door Benvitec in de praktijk omgezet. Hierbij werden er PVDF leidingen DN 50 gelast en mechanisch bewerkt voor een hoog technologisch high purity systeem. 

Meer info inzake kunststof constructies.

Nieuwscategorie├źn

Volg het nieuws via RSS

Benvitec RSS Feed