MENU

Keep it simple*

Environment - Plastics - Piping - Building

Benvitec realiseert ventilatie van woonzorgcentrum

Category: Piping

Rumst, vroeger gekend om zijn kleiputten en steenbakkerijen ontplooit zich thans als groen buitengebied tussen Mechelen en Antwerpen. Het aldaar gelegen WZC Sint-Jozef wordt uitgebreid met 43 assistentiewoningen en tegelijkertijd worden het Kasteeltje, gebouwd rond 1900, en 6 rusthuiskamers grondig gerenoveerd.  Deze synergie tussen historische en nieuwe gebouwen beslaat zo’n  8.500 m² die volgens de huidige normen geventileerd zullen worden.  

Er werd gekozen voor luchtbehandelingskasten met warmtewiel omdat deze zowel warmte en vocht kunnen recupereren uit de luchtstroom.  De operationele kosten worden hierdoor vanzelfsprekend gunstig beïnvloed terwijl er aan comfort niet wordt ingeboet. De overigens bovendaks opgestelde centrale luchtbehandelingskasten, of kortweg luchtgroepen genoemd, worden aangesloten met FORAIR P3 Luchtkanalen. Dit  zijn voorgeïsoleerde kanalen gevormd uit met aluminium gecacheerde hydrotec foam  platen. Daarom zijn ze licht, stevig, prima geïsoleerd en bovendien ook  energie- en onderhoudskosten besparend. Kortom FORAIR P3 is het ideale kanaal  voor ventilatie toepassingen in-en outdoor. Desgevallend zijn de kanalen beschikbaar met een antibacteriële en zelfreinigende binnenzijde voor hygiënische toepassingen.  

Volgens de huidige planning zal het complex tegen het jaareinde in gebruik genomen kunnen worden.  Benvitec heeft van TAC en Democo het vertrouwen gekregen om het ventilatiesysteem te installeren.

Nieuwscategorieën

Volg het nieuws via RSS

Benvitec RSS Feed