MENU

Keep it simple*

Environment - Plastics - Piping - Building

Minder kopzorgen voor Brouwerij Martens

Category: Piping

In juni startte Benvitec een nieuwe werf bij Brouwerij Martens te Bocholt. Benvitec installeerde en coördineerde alle technieken voor het nieuwe magazijn. De sprinklerinstallatie en het HVAC-gedeelte deden ze in eigen beheer en met een vaste subcontractor verzorgden ze ook de elektriciteitswerken.

Het nieuwe logistieke gebouw heeft een oppervlakte van +/- 16.000m². Aan het magazijn dak werden specifieke sprinklers voor opslag toepassingen (ESFR sprinklers) gemonteerd, terwijl in het batterijlaadstation sprinklers geplaatst werden voor een lichtere hazard klasse. Benvitec, ook verantwoordelijk voor HVAC, plaatste in deze ruimtes verschillende heaters en destratificatie ventilatoren. Deze laatste brengen de warme lucht van boven in de gebouwen naar beneden, waardoor het energieverbruik aanzienlijk daalt terwijl het comfort verbetert. Voor de verlichting werd er, in samenspraak met de klant, gekozen voor moderne en energiezuinige ledverlichting. Tevens behoorde een nieuwe brandmeldcentrale en bijkomende buitenhydranten tot het  installatiepakket.

De meeste gebouwtechnieken kunnen de sproeipatronen van sprinklers zodanig verstoren dat de goede werking van sprinklerinstallaties in het gedrang kan komen.  Maar aangezien de coördinatie van de overige technieken zoals HVAC en verlichting ook onder de vakkundige projectleiding van Benvitec gebeurde, werd hier alles perfect op elkaar afgestemd. Met een aanzienlijke tijdwinst en veel minder kopzorgen voor het team van Brouwerij Martens tot gevolg.  

Benvitec is overigens al langer een der vaste partners van Brouwerij Martens. Ze installeerden er reeds sprinklerinstallaties en brandmeldcentrales. Tevens mogen ze instaan voor het jaarlijks onderhoud van deze installaties.

Nieuwscategorieën

Volg het nieuws via RSS

Benvitec RSS Feed