MENU

Keep it simple*

Environment - Plastics - Piping - Building

Project in de kijker - Mijn Waterschei

Category: Piping

Benvitec Piping nv is vertrouwd met de plaatsing van sprinklers in nieuwbouw en standaard renovatie in de logistieke sector tot en met de zware industrie. Maar voor dit project in een geklasseerd gebouw moest in de engineeringsfase ook rekening gehouden worden met het klassieke karakter en de soms wel grillige vormen van het gebouw.

Dit voormalige mijngebouw krijgt een herbestemming en gaat dienst doen als bedrijvencentrum voor de ontwikkeling van het achterliggende wetenschapspark “Thor”. In het gebouw zullen verschillende faciliteiten worden ondergebracht.

In het gebouw zijn de klassieke zalen met hun speciale plafonds behouden gebleven maar is er ook een nieuw modern auditorium gebouwd. Er komen verder ook tal van meeting rooms, een kinderopvang en brasserie.

Omwille van esthetische redenen en om geen afbreuk te doen aan het monumentale karakter van het gebouw
worden de sprinklers  afhankelijk van hun plaats in het gebouw gecoat in verschillende kleuren. Dit gebeurt steeds in samenspraak met de architect en de bouwheer.

De montage kan niet gebeuren via de normale standaard met hoogtewerkers omdat er geen toegang mogelijk is tot het gebouw en gebeurt dan ook steeds vanop stellingen en/of tijdelijke werkplatvormen. De bevestigingen van het leidingwerk dienen steeds aangepast te worden aan de diverse plafondtypes (van staal, beton, glas tot hout en gipsplaat).

In totaal worden er ongeveer 2000 sprinklers geplaatst verdeelt over de verschillende verdiepingen. De voeding van het totale sprinklernetwerk gebeurt door een centrale diesel pomp. De watertoevoer van de verschillende zones gebeurt via afzonderlijke alarmkleppen. Door middel van 'flowswitches' worden alle brandmeldingen naar de sprinkler meldcentrale gebracht.

De oplevering van het gebouw is voorzien tegen oktober 2016.

Nieuwscategorieën

Volg het nieuws via RSS

Benvitec RSS Feed