MENU

Keep it simple*

Environment - Plastics - Piping - Building

Nederlands

Vleesgroothandel Walravens vol lof over Ucrete vloer

Category:

N.a.v. de beurs MeatExpo te Kortrijk (27/9/'15 t.e.m. 30/9/'15) is er een interview gepubliceerd in het vakblad Food & Meat (publicatie 10/9/'15) met dhr. Bernard Walravens van vleesgroothandel Walravens te Jette.
Benvitec heeft deze vloer gelegd en wordt met lof vermeld in het artikel.

"...

De vloer perfect gelegd

Bij dit omvangrijke project, heb ik gemerkt hoe belangrijk communicatie is,” vervolgt Walravens. “Het managen van alle werkzaamheden vraagt veel aandacht. We hebben daarbij uitstekende ervaringen opgedaan met DIF (Different Industrial Floorings). Deze door BASF geselecteerde applicateur verzorgde het gieten van de vloeren ronduit perfect! Al na 48 uur konden de vloeren worden belast. Dat was in augustus 2014. We zijn nu volop in bedrijf en ik ben uitermate tevreden met onze nieuwe Ucrete vloeren.”

..."

Het volledige artikel kan u bekijken via deze link "Artikel"

Nieuwscategorieën

Volg het nieuws via RSS

Benvitec RSS Feed

Duiktoren "Todi"

Category:

De THV Mijnbouw heeft Benvitec Building het vertrouwen gegeven om de HVAC- en sanitaire installatie te bouwen voor het prestigieuze project “Duiktoren” op de terreinen van be-MINE te Beringen.
Dit uniek onderwaterpark is het eerste indoor snorkel- en duikcentrum in Europa.
Dat een dergelijk centrum hoge eisen stelt aan de technische installatie spreekt voor zich.

Naast 5 luchtgroepen (waarvan 2 met optimale energierecuperatie om de zwembadomgeving te conditioneren) worden er twee gasgestookte condenserende ketels en een WKK geplaatst voor de verwarming van het gebouw. De verwarming van de algemene delen gebeurt met vloerverwarming en radiatoren. De luchtkanalen worden uitgevoerd in onze voorgeïsoleerde PIR-kanalen.
Tevens is er een sanitaire installatie en ventilatie voor de keuken van de cafetaria.
 
Teneinde dit onderwaterpark te kunnen openen begin november 2016 dient de verwarmingsinstallatie operationeel te zijn in mei 2016. Vanaf dan kan de 6.100.000 liter water worden geconditioneerd, om de zoetwatervissen die het bassin gaan bevolken vanaf juni 2016, geleidelijk aan hun nieuwe leefomgeving te laten gewennen.
De oplevering van het gebouw is voorzien in september 2016.

Nieuwscategorieën

Volg het nieuws via RSS

Benvitec RSS Feed

Project in de kijker - Nieuwbouw Medichin nv

Category:

Medichin nv schenkt Benvitec het vertrouwen voor de realisatie van hun HVAC en sanitair.

Medichin nv is sinds 1987 gespecialiseerd in import, verwerking, verpakking en distributie van geconcentreerde Chinese kruidenextracten, theeën en acupunctuurmateriaal.

In samenwerking met HVC Architecten en studiebureau technieken Archimedes werd Benvitec als partner gekozen voor het installeren van HVAC.

De nieuwbouw van 3.500m² bestaat uit een productiezone, opslagruimte, magazijnen en kantoren. Deze worden geconditioneerd met een 4-pijpswarmtepomp voor koeling en verwarming en een condenserende verwarmingsketel voor sanitair warm water en back-up voor de warmtepomp. In de magazijnen worden indirect verwarmde aerothermen toegepast terwijl in de productieruimte ventiloconvectoren geïnstalleerd worden. De kantoren worden uitgerust met vloer- verwarming/koeling en in het onthaal zal een luchtgroep met een hoog rendement kruisstroomwisselaar toegepast worden.

Onze diensten zullen ook instaan voor de installatie van het sanitair en de brandbeveiliging.
De oplevering van het gebouw is voorzien tegen half juni 2016.

Nieuwscategorieën

Volg het nieuws via RSS

Benvitec RSS Feed

Molenhoek

Category:

Na een succesvolle samenwerking voor het project Felix Brouwers (69 assistentiewoningen) te OLV-Waver, kiezen zowel Cornerstones als Vanhout opnieuw voor Benvitec Building voor de realisatie van zowel de sanitaire als de HVAC-installatie voor hun nieuw project te Lanaken.

Cornerstones is projectontwikkelaar in de zorgsector en realiseert het nieuwbouwproject Molenhoek te Lanaken (bestaande uit 65 assistentiewoningen).
Hoofdaannemer Vanhout staat in voor de uitvoering van het project binnen een zeer strakke planning.

Met 2 centrale stookplaatsen worden warmtestations gevoed, die via vloerverwarming zorgen voor een aangename temperatuur in de assistentiewoningen. Deze warmtestations zorgen per flat ook voor de productie van sanitair wam water. Via de warmtestations wordt de verbruikte thermische energie alsook het waterverbruik geregistreerd, waardoor een volledig automatische afrekening van deze verbruiken mogelijk is.
In iedere assistentiewoning bevindt zich een binnenunit in de leefkamer die vanuit een VRV-installatie zorgt voor een topkoeling in de flats. Een extra elektrische radiator zorgt er voor dat op ieder moment een snelle opwarming of een hogere temperatuur in de badkamer gerealiseerd kan worden.
Een individuele ventilatie-unit zorgt voor de nodige luchtverversing in de assistentiewoningen.
De sanitaire installatie wordt op maat en naar keuze van de bewoner ingericht met toestellen volgens de regelgevingen en de aanbevelingen van het Centrum voor Toegankelijkheid.

Oplevering van het project is voorzien einde oktober 2017.

Nieuwscategorieën

Volg het nieuws via RSS

Benvitec RSS Feed

Vanderstraeten zet hoog in op algemeen welzijn

Category:

Door de zeer snelle groei die algemeen aannemer Vanderstraeten NV de laatste jaren realiseert, stijgen zowel het aantal projecten als het aantal lopende werven en bijgevolg ook het aantal medewerkers. Hierdoor voelde Vanderstraeten NV de nood aan een uitbreiding van hun bestaande kantoorgebouw te Lummen.

Er werd beslist een bijkomende vleugel te bouwen met circa 1200 m² aan kantoorruimte en vergaderzalen. Aangezien Vanderstraeten NV, naast de professionele ontwikkeling, eveneens hoog inzet op het algemeen welzijn van hun medewerkers, wordt er ook geïnvesteerd in een fitnessruimte.

Voor de opbouw van zowel de HVAC- als de sanitaire installatie kreeg Benvitec het vertrouwen van Vanderstraeten NV.

De verwarming en koeling van het gebouw worden gerealiseerd door een combinatie van vloerverwarming/-koeling, betonkernactivering en ventilo-cassettes. Ventilatie gebeurt door luchtgroepen met een hoog recuperatierendement.

In samenwerking met onze partner Iftech wordt de warmte- en koudeproductie gerealiseerd door een geothermische installatie van het type KO/R (koude-opslag/recirculatie) met warmtepomp.

De opvallende moderne vormgeving werd ontworpen door architectenbureau NV Styfhals & Partners.
IR. P. Poelmans Studiebureau staat in voor het ontwerp van een ecologische en laag energetische technische installatie voor dit gebouw met bijzondere uitstraling.

De gebouwen zullen tegen het zomerverlof 2018 in gebruik worden genomen.

 

Nieuwscategorieën

Volg het nieuws via RSS

Benvitec RSS Feed

Milieuvriendelijke technieken bij Vanderstraeten

Category:

Het nieuwe gebouw van het bouwbedrijf Vanderstraeten in Lummen staat sinds de renovatie en de bouw van een nieuwe vleugel bekend als het architecturale hoogtepunt in de Europawijk. Het indrukwekkende interieur sluit daar naadloos bij aan. Bovendien werd de bijbouw op een energiezuinige manier geplaatst, met het oog op een duurzame toekomst.

Vanderstraeten vertrouwde aan Benvitec de opbouw toe van zowel de HVAC als de sanitaire installatie. De verwarming en de verkoeling van het gebouw worden gerealiseerd door een combinatie van vloerverwarming- en koeling, betonkernactivering en ventilo-cassettes. De nodige ventilatie gebeurt door luchtgroepen met een hoog recuperatierendement.

In samenwerking met onze partner Iftech wordt de warmte- en koudeproductie gerealiseerd door een geothermische installatie van het type KO/R met warmtepomp. Deze milieuvriendelijke technieken zetten we verder ook in bij de renovatie van het bestaande gebouw.

Vanderstraeten is dankzij onze technieken niet langer afhankelijk van fossiele brandstoffen, en zet zo grote stappen richting een volledig energieneutraal kantoor.

Bekijk hier het artikel van Limburg Bouwt 

Nieuwscategorieën

Volg het nieuws via RSS

Benvitec RSS Feed

Een warme thuis in woonzorgcentrum Ocura

Category:

Ocura Woonzorgcentra opende op 01 april 2019 een nieuwe vestiging in Herk-de-Stad. Om de toekomstige bewoners te voorzien van alle comfort, besloten ze samen met hoofdaannemer Vandersmissen NV om samen te werken met Benvitec.

Na een uitgebreide analyse van de beschikbare ruimtes (ontworpen door architectenvennootschap AR-TE) en de wensen van Ocura, stelde studiebureel MACOBO-STABO hen de meest optimale technieken voor. Concreet installeerden we de verwarming en de koeling van de ruimtes, en stonden we in voor het sanitair. Om een aangenaam verblijf in het woonzorgcentrum te garanderen, werd het sanitair bovendien aangepast aan de noden van minder mobiele of onzekere bewoners.

Tot slot werkten we samen met Ocura aan de veiligheid van de bewoners dankzij de installatie van een uitgebreide brandbeveiliging in het woonzorgcentrum.

Nieuwscategorieën

Volg het nieuws via RSS

Benvitec RSS Feed

Ucrete kunstharsvloer

Category:

Kunstharsvloeren hebben verschillende kwaliteiten en kenmerken, die vooral voor bedrijven in de voedingsindustrie en de chemische sector vele voordelen kunnen bieden. Afhankelijk van de specifieke noden van onze klanten, gaan we steeds op zoek naar de juiste samenstelling van de kunsthars. Voor onze klant in Herentals gebruikten we de Ucrete kunstharsvloer om een oppervlakte van 2 500m² mee te bekleden.

Ucrete vloeren beschikken over verschillende eigenschappen die essentieel zijn voor bedrijven die met delicate of gevaarlijke materialen werken. Zo heeft de Ucrete kunsthars een grote massadichtheid, wat ervoor zorgt dat de vloer geen (chemische) stoffen kan absorberen. Die absorptiegraad van 0,0% zorgt er bovendien voor dat bacteriën zich niet kunnen hechten aan de vloer, en zich dus ook niet kunnen voortplanten.

Verder is de Ucrete kunstharsvloer bestand tegen zware ballasten en hoge temperaturen (tot 150°). In combinatie met verschillende afwerkingsmogelijkheden -zoals een anti-sliplaag- zorgt deze vloer voor een veilige werkplek voor de medewerkers en een stabiele omgeving voor het productieproces. Bovendien kan deze vloer 48u na de plaatsing al opnieuw belast worden, waardoor de productie slechts een geringe tijd onderbroken dient te worden.

Kunstharsvloeren zijn vaak een rendabele oplossing voor lange termijn. Overweegt u om een kunstharsvloer te laten installeren? Vraag gerust om meer informatie, zodat we samen met u de juiste samenstelling kunnen selecteren.

Nieuwscategorieën

Volg het nieuws via RSS

Benvitec RSS Feed

CV Sanitair Hooghuys

Category:

Het historisch gebouw Hooghuys in Herenthout en de omliggende parktuin kregen een centrale plek in een groot, nieuw woonproject met 64 appartmenten verdeeld over 4 aparte gebouwen.

In opdracht van onze klant Hooyberghs uit Arendonk zijn we onlangs gestart met de plaatsing van de centrale verwarming en de sanitaire installaties in de verschillende residenties.

Elk appartement wordt uitgerust met een individuele gascondensatieketel die voldoet aan de laatste energierichtlijnen. We maken hierbij gebruik van de laatste technologieën en garanderen zo een hoog rendement tegen een lage verbruikskost. Op vraag van enkele kopers worden de voorziene wandradiatoren vervangen door vloerverwarming.

Door onze jarenlange ervaring en kennis, bleken we ook de geschikte partner voor de sanitaire installaties in de appartementen. Niet alleen de leidingen en het kraanwerk werden door ons voorzien, maar ook de sanitaire toestellen worden door onze medewerkers vakkundig geplaatst.

Binnen Benvitec zorgt Benvitec Building voor een volledige aanbod van sanitaire oplossingen en verwarming. Indien u hierover meer informatie wenst, kan u ons contacteren via info@benvitec.be of het formulier op onze contactpagina.

Nieuwscategorieën

Volg het nieuws via RSS

Benvitec RSS Feed